​Laatste Blokker weg uit top van Blokker Holding

Albert Blokker is in maart teruggetreden uit de raad van commissarissen van Blokker Holding. Daarmee is het laatste lid van de familie verdwenen uit de bedrijfstop van het winkelconcern, schrijft NRC.

De 71-jarige Albert Blokker, kortweg Ab, stapte drie jaar terug al uit de raad van bestuur. Hij was ruim veertig jaar directielid bij Blokker en gaf met name de internationale expansie van diverse concernondernemingen gestalte. Hij is naar eigen zeggen vertrokken als commissaris vanwege ‘drukke andere werkzaamheden’. Zo is hij nog actief bij de Belgische woonwinkelketen Casa, die bezig is aan een herstructurering om weer winstgevend te worden. De formule valt sinds vorig jaar niet meer onder Blokker Holding, maar staat via een stichting onder directe controle van de familie Blokker. Eerder werd al bekend dat Roland van Kralingen (70) is toegetreden tot de raad van commissarissen van Blokker Holding.

Ab Blokker is nog wel grootaandeelhouder van Blokker Holding: net als Els Blokker heeft hij de helft van het bedrijf in handen. Samen stortten zij vorig jaar 130 miljoen euro bij om de balans van het winkelconcern te versterken.

Blokker Holding is sinds een aantal jaar verliesgevend, waarbij het verlies in 2015 was opgelopen tot 52 miljoen euro. Over enkele weken worden de resultaten over vorig jaar gepresenteerd. Bronnen rond het bedrijf houden volgens NRC rekening met een oplopend verlies.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!