​‘Lucardi toont zich ongeduldig over cao’

​‘Lucardi toont zich ongeduldig over cao’

Werkgevers in de juweliers- en parfumeriebranche willen aansluiten bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle. De gesprekken verlopen volgens De Unie voorspoedig, maar Lucardi toont zich volgens de vakbond ‘erg ongeduldig’.

De juweliersketen heeft zijn medewerkers laten weten per 1 augustus 2017 over te stappen op de nieuwe cao. Het personeel wordt per brief gevraagd voor akkoord te ondertekenen en de brief terug te sturen. Dat gebeurt volgens De Unie wellicht met de intentie om duidelijkheid te bieden, maar het moment zou ‘hoogst ongelukkig’ zijn. ‘En het is ook niet zo netjes dat dit gebeurt zonder eerst te overleggen met de cao-partijen’, aldus de bond.

De Unie komt met het dringende advies aan het personeel om de brief niet te ondertekenen, omdat de onderhandelingen over ‘een goede balans tussen de verbeteringen en verslechteringen’ nog gaande zijn. Er moet volgens de bond goed gekeken worden naar de verschillen met de ‘oude’ cao Samenwerkende Winkels en Ketens (SWK).

Het is niet ondenkbaar dat er nog deze maand witte rook komt. De juweliers- en parfumeriebranche volgen met hun aansluiting bij de cao Fashion, Sport & Lifestyle het voorbeeld van onder meer de woonbranche, terwijl de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT) zich op 1 juli 2018 definitief wil aansluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!