Inditex steekt zo’n honderd miljoen euro in de bouw van een nieuw distributiepunt in Lelystad. Het distributiepunt vormt een aanvulling op de logistieke activiteiten in Spanje en speelt in op de groeiverwachting van het moederbedrijf van onder meer Zara en Bershka.

Lelystad heeft volgens het Spaanse modeconcern de ideale combinatie van kwalitatief goede fysieke en digitale infrastructuur. ‘De functie van deze vestiging is om de centrale distributiehubs in thuisland Spanje te ondersteunen met hun distributietaken’, luidt de verklaring.

Inditex neemt in eerste instantie een kavel van 35 hectare af op Lelystad Airport Businesspark. Dat terrein grenst aan de luchthaven die in april 2019 als ‘twin-airport’ van Schiphol met passagiersvluchten start. De bouw van het pand begint zo spoedig mogelijk, waarna in 2019 de eerste operationele activiteiten starten. Een jaar later moet het distributiepunt volledig in bedrijf zijn.

Het nieuwe distributiepunt biedt in eerste instantie plaats aan vierhonderd medewerkers. Dat aantal kan verdubbelen afhankelijk van de marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.