​Toch geen nieuwbouw voor Topshelf in Hoofddorp

​Toch geen nieuwbouw voor Topshelf in Hoofddorp

Topshelf opent toch geen gloednieuw warenhuis op de plek van de voormalige V&D in Hoofddorp. De retailer kiest er alsnog voor om het bestaande pand te betrekken.

Het pand zou door eigenaar Wereldhave gesloopt worden en vervangen worden door nieuwbouw. Dok Architecten kreeg de opdracht een woontoren te ontwerpen waarin ruimte kwam voor zo’n vijftig appartementen. Topshelf zou zo’n tienduizend vierkante meter tot zijn beschikking krijgen.

Er is inmiddels echter een tienjarig huurcontract ondertekend voor het bestaande pand van ruim zesduizend vierkante meter. De vastgoedeigenaar laat weten dat de nieuwe opzet ‘geen grote investeringen vergt’. "Er is gekeken naar de haalbaarheid en snelheid en samen met Topshelf besloten om toch voor het bestaande pand te kiezen", aldus een woordvoerder tegenover RetailNews.

De winkel in Hoofddorp moet op 7 oktober zijn deuren openen, meldt het Haarlems Dagblad. Omdat er minder vierkante meters beschikbaar zijn, zal er geen sportafdeling komen. Topshelf gaat zijn klanten daarvoor verwijzen naar zijn sportzaak in Cruquius, die tegenwoordig weer als Sportsworld door het leven gaat.

Topshelf opende onlangs in Alkmaar zijn vierde warenhuis. Eigenaar Inge van Kemenade zei het daar voorlopig bij te houden en eerst de bestaande warenhuizen te perfectioneren, voordat ze verder kijkt. Ze is volgens het Haarlems Dagblad echter ook bezig met een plek ‘ergens aan de provinciegrens’ van Noord-Holland. Topshelf wil op termijn over acht tot tien warenhuizen in ons land beschikken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!