​Etrias koopt webwinkel van De Schoenenfabriek

Etrias is de nieuwe eigenaar van de webwinkel van De Schoenenfabriek. De webwinkelketen gaat merken van de failliete schoenenketen tevens voeren in zijn fysieke vestiging in Vught. Dat laat mede-eigenaar Stan Verhoeven weten aan RetailNews, zonder financiële details bekend te maken.

De Schoenenfabriek ging in maart failliet. Eerder werd al duidelijk dat een doorstart voor de fysieke vestigingen er niet in zat. Etrias ziet ‘genoeg potentie’ in de webactiviteiten, zegt Verhoeven. Hij wijst daarvoor onder meer op het rijke klantenbestand en de goede relaties met merken van De Schoenenfabriek. De Schoenenfabriek past volgens Verhoeven goed bij Etrias, omdat beide concepten zich richten op een ‘onderscheidend concept met een andere beleving dan andere spelers in de markt’.

De webshop van De Schoenenfabriek is volgens hem tevens ‘voldoende winstgevend’. Uit het faillissementsverslag bleek dat de keten vorig jaar een verlies van 1,9 miljoen euro draaide op een omzet van 4,1 miljoen. De grootste pijn zou echter in de snelle uitbreiding van het fysieke winkelbestand hebben gezeten.

Etrias werkt momenteel aan een nieuwe site met een nieuw assortiment, die binnenkort online gaat. Voorlopig wordt de webwinkel nog ingezet voor de faillissementsverkoop. Alle meubelen en inventaris van de filialen worden bovendien geveild via Online Veilingmeester.

Etrias nam eerder onder meer online tennisspecialist Tennisplanet over, evenals 25 webwinkels van concurrent Qoony. Etrias exploiteert inmiddels meer dan zeventig webshops in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!