Coach heeft overeenstemming bereikt over de overname van Kate Spade. De concurrent wordt voor 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) overgenomen.

Zowel Coach als Kate Spade zijn vooral bekend om hun handtassen. Die van Kate Spade worden wereldwijd in zo’n vierhonderd winkels verkocht, waaronder in de Bijenkorf. Daarnaast heeft het merk zo’n 180 eigen winkels, veelal in eigen land. Azië is momenteel de grootste buitenlandse afzetmarkt, terwijl Europa het hardst groeit.

Kate Spade, dat door investeringsmaatschappij Caerus in de etalage was gezet, trok veel interesse van met name andere retailers. Zo zou ook Michael Kors interesse hebben gehad in een overname. Een overname door Coach levert echter de meeste waarde voor de aandeelhouders op en vergroot de succeskansen van Kate Spade op de lange termijn, stelt ceo Craig Leavitt. In de eerste drie jaar wordt zo’n vijftig miljoen dollar aan synergievoordelen verwacht.

Coach wordt ook genoemd als overnamekandidaat van Jimmy Choo. Dat luxemerk werd onlangs in de etalage gezet door investeerder JAB Holding Company, dat voor tweederde eigenaar is van Jimmy Choo.