​Amsterdams V&D-pand wordt winkelcentrum

​Amsterdams V&D-pand wordt winkelcentrum

Het voormalige V&D-pand op het Amsterdamse Buikslotermeerplein krijgt een nieuw leven als winkelcentrum. Dat laat een woordvoerder van projectontwikkelaar Urban Interest weten in Het Parool.

Het pand stond na het faillissement van de warenhuisketen leeg en onder meer Hudson’s Bay en Decathlon lieten weten geen interesse te hebben in het pand. Daarop verkocht Vastned het aan Urban Interest, dat nu met de verbouwing bezig is. De vergunningen zijn getekend en de opening staat gepland voor september of oktober, zegt de woordvoerder. “De hele gevel wordt vernieuwd, het wordt een stukje uitgebreid en er komt op het dak deels een verdieping bij.”

Onder meer Lidl en So Low zullen zich in het winkelcentrum vestigen, net als sportschoolketen Fit for Free. H&M zat al in een deel van het pand.

Met de transformatie van het V&D-pand in Amsterdam-Noord is voor alle drie de voormalige locaties van de warenhuisketen in de hoofdstad een nieuwe invulling gevonden. Het pand tussen het Rokin en de Kalverstaat wordt omgebouwd tot kantoorruimte voor modeconcern Bestseller, terwijl Hudson’s Bay een winkel van zijn formule Saks Off 5th opent in de Kalvertoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!