​‘Leen Bakker verkocht aan Kwantum-eigenaar’

​‘Leen Bakker verkocht aan Kwantum-eigenaar’

Blokker Holding staat op het punt Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. De verkoopprijs is niet bekend.

De woonwinkelketen komt onder één dak met Kwantum, dat net als Leen Bakker in het lage segment actief is. Gilde investeert ook onder meer in Bakker Bart, Leapp en Wijnvoordeel.

Leen Bakker telt volgens de laatste cijfers van Blokker Holding 170 eigen winkels en acht franchisewinkels, verspreid over Nederland, België en de Antillen. Daarnaast zijn er 2.360 mensen werkzaam.

Leen Bakker introduceerde in het najaar van 2014 als een van de eerste ketens van Blokker Holding een nieuwe huisstijl. De winkelketen is bovenal ‘leading online’, stelt ceo Casper Meijer van het retailconcern. “We doen inmiddels meer dan vijftig miljoen euro omzet online. En dat gebeurt winstgevend.”

Blokker Holding maakte dinsdag bekend alle formules op Blokker en Marskramer na van de hand te doen. Meijer beweerde dat ook het verkoopproces pas die dag van start ging, maar de verkoop van Leen Bakker duidt erop dat er al het nodige voorwerk is verricht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!