​‘Opnieuw problemen bij Amsterdamse World of Food’

Ondernemers in foodhal World of Food in Amsterdam worden geconfronteerd met hogere huurprijzen en servicekosten. Twee ondernemers hebben daardoor al de handdoek in de ring gegooid, schrijft AT5.

De World of Food in Amsterdam Zuidoost werd in 2015 geopend en kampte eerder al met financiële problemen. Zo trokken ondernemers vorig jaar aan de bel omdat ze duizend euro extra per maand moesten betalen doordat de kosten voor de foodhal hoger uitvielen.

De huur van een Liberiaans restaurant zou sinds de opening zijn verhoogd van achthonderd naar 1700 euro per maand. Dominion African Kitchen heeft op zijn beurt de servicekosten zien opgelopen van tienduizend naar 23 duizend euro per jaar. Eigenaar Duncan Ehigiene stelt dat de sfeer in de foodhal is veranderd, doordat kleine ondernemers moeite hebben hun hoofd boven water te houden.

De projectontwikkelaar wijt de hogere kosten aan achterstallige leningen van ondernemers. Daarnaast zouden ruimere openingstijden een rol spelen in de hogere servicekosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!