Tien Belgische winkels McGregor failliet

De winkels van McGregor en Gaastra in België waarvoor bij een gerechtelijke reorganisatie geen koper is gevonden, sluiten definitief de deuren. De tien vestigingen zijn woensdag failliet verklaard, schrijft De Tijd.

De Belgische Rechtbank van Koophandel heeft het faillissementwoensdagmiddag uitgesproken Door het bankroet verliezen vermoedelijk 51 mensen hun baan. Een curator is aangesteld voor de afwikkeling van het faillissement.

Eerder deze week werd duidelijk dat de rechter wel toestemming heeft gegeven voor de verkoop van de overige dertien winkels. Doniger Fashion Group houdt zelf zes winkels in handen, terwijl het Vlaamse Fashion Matters van franchisenemer Andy Verbauwhede zeven vestigingen overneemt. 124 banen blijven door de gedeeltelijke doorstart behouden.

Fashion Matters heeft de mogelijkheid nieuwe winkels van McGregor te openen. Daarover zijn afspraken gemaakt met McGregor international. Hij liet verder weten puur in te zetten op fysieke winkels en niet aan e-commerce te doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!