Verliesgevend Witteveen deels in handen van de bank

Verliesgevend Witteveen deels in handen van de bank

Witteveen Mode komt vanwege betalingsproblemen deels in handen van ABN Amro. De bank scheldt een deel van de schuld kwijt in ruil voor aandelen in de modeketen.

Witteveen Mode is sinds ruim een jaar in handen van investeringsmaatschappij O&C. Uit de jaarrekening van 2015, die begin dit jaar is vastgesteld, blijkt dat de retailer moeite heeft om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Daarom bestaat ‘gerede twijfel’ over de continuïteit van het bedrijf. De totale bankschuld bedraagt meer dan tien miljoen euro.

Witteveen Mode boekte in 2015 een verlies van bijna negen ton, tegenover 1,4 miljoen een jaar eerder. Ook vorig jaar was het resultaat negatief, maar de directie verwacht dit jaar een verbetering te zien. In de jaarrekening wordt ook al gesproken over de ‘debt-for-equity swap’ met ABN Amro, ter waarde van 3,6 miljoen euro. Die aandelenruil is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Consument en Markt. De bank wil samen met O&C zeggenschap krijgen over Witteveen Mode.

De kledingketen heeft zijn klanten de laatste jaren te weinig verrast, vertelde verkoopdirecteur Adri-Jo Dielissen onlangs tegenover RetailWatching. Witteveen Mode is bezig zijn circa honderd winkels in ons land een update te geven. Hoe de retailer er na de overname door O&C voorstond, wilde hij niet zeggen. “Ik kan alleen maar zeggen dat het ons scherper heeft gemaakt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!