UberEats bezorgt voor McDonald’s in Nederland

McDonald’s start volgende week met thuisbezorgdienst McDelivery in Nederland. De fastfoodketen werkt daarvoor net als in de Verenigde Staten samen met UberEats.

McDonald’s begint dinsdag met een pilot vanuit twee vestigingen in Amsterdam en het restaurant in Amstelveen. Op basis van die ervaringen worden daar begin juli nog eens vijf Amsterdamse vestigingen aan toegevoegd. Klanten kunnen kiezen uit vrijwel alle producten. 

Klanten kunnen bestellen en afrekenen via de UberEats-app. Zodra de koerier op enkele minuten van het restaurant is, ontvangt de vestiging een seintje om de bestelling te bereiden. Die moet vervolgens binnen gemiddeld dertig minuten bezorgd worden.

McDonald’s biedt met McDelivery ‘het beste van twee werelden’, zegt algemeen directeur Manu Steijaert. “De favoriete producten van McDonald’s vers bereid en bezorgd waar je wilt, met behulp van de juiste combinatie van geavanceerde techniek en infrastructuur van UberEats.” De bezorgservice sluit volgens hem aan bij een langgekoesterde wens van klanten.

Bij succes wil McDonald’s de bezorgdienst uiteindelijk in heel Nederland aanbieden, zegt Steijaert in het Algemeen Dagblad. Geruchten over een thuisbezorgservice in Nederland deden al langer de ronde. Eerder was de technologie volgens Steijaert nog ontoereikend om bestellingen warm thuis af te leveren. McDonald’s ondervangt dat door per bezorger één bestelling tegelijk mee te geven en de straal rond een restaurant waar besteld kan worden beperkt te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!