Recordaantal vacatures in detailhandel onvervuld

Recordaantal vacatures in detailhandel onvervuld

Aan het eind van het eerste kwartaal waren twintigduizend vacatures binnen de detailhandel onvervuld. Dat is het hoogste aantal sinds 1997, toen het CBS begon met de vacaturewaarneming.

Het aantal openstaande vacatures in de detailhandel loopt de afgelopen jaren steeds verder op. Aan het eind van 2016 was nog sprake van 17.500 onvervulde vacatures. Drie jaar terug stond de teller op 10.300 duizend.

Uit de kwartaalmonitor detailhandel van het CBS blijkt verder dat de detailhandel in het eerste kwartaal 4,8 procent meer omzet heeft geboekt dan een jaar eerder. De foodsector was goed voor een plus van drie procent, terwijl in non-food een stijging van 4,1 procent werd genoteerd. De online omzet nam met 14,8 procent het hardst toe.

Vooral doe-het-zelf- en keukenwinkels hebben een goed kwartaal achter de rug. Elektronicazaken kampten juist voor het negende kwartaal op rij met omzetverlies.

Reacties 1


m oudpoort 2 jun, 11:26

je moet nog veel lagere salarissen bieden en de CAO uitkleden, dan kun je als ondernemer straks zelf alleen in de winkel gaan staan. Bizar hoe de Retail branche zich onmogelijk maakt voor mensen die een boterham willen verdienen in een winkel.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!