McGregor ook weg uit de PC

McGregor ook weg uit de PC

Doniger Fashion Group heeft ook een tweede vordering tot indeplaatsstelling voor een flagshipstore afgewezen zien worden. Het moederbedrijf van McGregor en Gaastra bezet nog maar één van de vijf beoogde flagshipstores, die als ‘essentieel’ werden bestempeld voor de voortzetting van de activiteiten.

Doniger Fashion Group realiseerde vorig jaar een doorstart voor de twee modemerken en gaf de locaties in Amsterdam (twee), Den Haag, Laren en Maastricht op als flagshipstores. Aan de Van Baerlestraat in Amsterdam heeft Gaastra plaats moeten maken voor Omoda, terwijl de winkel in de P.C. Hooftstraat inmiddels is gesloten.

Zowel in Laren als Den Haag heeft McGregor zijn de menswear- en womenswearstore samengevoegd in één winkel. Scotch & Soda heeft het pand aan de Brink in Laren overgenomen. Alleen aan de Maastrichter Brugstraat heeft McGregor zijn gewenste flagshipstore kunnen behouden.

De curatoren hebben voor twee locaties geprobeerd via een indeplaatsstelling de oorspronkelijke huurovereenkomst in stand te houden, maar krijgen beide keren nul op het rekest. Voor drie ‘reguliere’ locaties is dat wel gelukt, terwijl Doniger Fashion Group met verhuurders van zeventig locaties zelf overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe overeenkomst. Vijftien locaties zijn gesloten.

De curatoren later verder weten dat 373 medewerkers van het failliete McGregor Fashion Group hebben deelgenomen aan een survey voor het oorzakenonderzoek. Ook heeft een groot deel van de veertig interviews met betrokkenen inmiddels plaatsgevonden. De curatoren verwachten in de tweede helft van dit jaar de uitkomsten van het oorzakenonderzoek bekend te kunnen maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!