Hornbach groeit weer hard in Nederland

Hornbach groeit weer hard in Nederland

Hornbach heeft zijn omzet in ons land afgelopen boekjaar voor het tweede jaar op rij met dubbele cijfers zien toenemen. De totale omzet van het bouwmarktconcern groeide met 4,9 procent tot 3,94 miljard euro.

Exacte cijfers voor Nederland zijn niet bekendgemaakt. Dit boekjaar was volgens algemeen directeur Evert de Goede beter dan het vorige. “Daarmee hebben we de basis verstevigd voor een duurzame omzet- en winstgroei voor de komende jaren.” Hij wijst op consumenten die weer bereid zijn te investeren en de woningmarkt die in beweging is. “Daar profiteert natuurlijk de hele branche van, maar onze cijfers steken erbovenuit.”

Hornbach opende dit jaar tot nu toe twee nieuwe vestigingen in ons land, in Amsterdam en Den Haag. Daarnaast investeerde de dhz-keten het afgelopen boekjaar naar eigen zeggen fors in de ‘verdere digitale transformatie van het bedrijfsmodel’. Hornbach heeft in zes landen waaronder Nederland een webshop, landen die volgens De Goede met bovengemiddelde groeicijfers bijdragen.

De nettowinst van Hornbach is het afgelopen boekjaar met acht procent gedaald tot 89,9 miljoen euro, naar eigen zeggen vanwege de ‘duidelijk hogere belastingdruk’ dan een jaar geleden. Wel nam de ebitmarge toe van 3,7 tot vier procent en steeg het bedrijfsresultaat (ebit) met veertien procent tot 156,8 miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!