FNG wil nog eens dertig miljoen lenen

FNG wil nog eens dertig miljoen lenen

Modeconcern FNG wil via een serie obligaties dertig miljoen euro extra lenen. Dat heeft de Miss Etam-moeder bekendgemaakt in een voorlopige prospectus.

FNG maakte vorige maand al bekend zakenbank Belfius in de arm te hebben genomen voor de uitgifte van obligaties ter waarde van enkele tientallen miljoenen. Het kapitaal wil het modehuis met name inzetten voor de uitgebreide activiteiten in België. Daar werden onlangs de formules Suitcase en Concept Fashion overgenomen. 

FNG boekte vorig jaar ruim 458 miljoen euro en is daarmee een van de grootste modebedrijven van de Benelux. Miss Etam was goed voor ruim een vijfde van dat bedrag, terwijl de Belgische schoenenketen Brantano bijna 27 procent bijdroeg. Naast de overnames wil FNG ook het vernieuwde Brantano-concept versneld uitrollen. 

Behalve Miss Etam zijn ook de ketens Promiss, Claudia Sträter, Steps en Expresso in ons land actief. FNG hanteert een zogenoemde buy-and-build-strategie, dat is gericht op het verwerven van retail- en modeketens en het creëren van waarde.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!