Transformatieplan moet BCC er bovenop helpen

Transformatieplan moet BCC er bovenop helpen

BCC heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar zien teruglopen. De Nederlandse elektronicaketen heeft vorig jaar de weg naar herstel ingezet met het implementeren van een transformatieplan. Dat laat eigenaar Fnac Darty weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Hoe hard de omzet is gedaald, wordt niet bekendgemaakt. Wel meldt Fnac Darty dat de omzet in de Benelux met 2,2 procent is teruggelopen, waarbij de omzet in België gestaag is gegroeid. Daaruit valt te concluderen dat de omzet bij BCC met meer dan 2,2 procent is gedaald. De totale omzet in de Benelux lag in het eerste kwartaal op 221 miljoen euro.

Het Frans-Britse concern spreekt van een ‘erg competitieve markt’ in ons land, waarbij de concurrentie bovendien steeds heviger wordt. De prioriteit ligt volgens Fnac Darty bij operationeel herstel en het bewaken van het commercieel bedrijfsmodel.

BCC is al enkele jaren verliesgevend. Algemeen directeur Herman Bramer stelde eerder dit jaar dat Fnac Darty miljoenen investeert in het herstel van de keten. “Dit jaar is het gezond krijgen van BCC de eerste focus.”

Fnac Darty zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 3,2 procent teruglopen tot 1,7 miljard euro. Het fusiebedrijf zegt op schema te liggen om volgend jaar 130 miljoen euro aan synergievoordelen te hebben behaald. Minstens de helft van die besparingen moet eind dit jaar zijn gerealiseerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!