CDA wil vrije koopzondagen in Zwolle

CDA wil vrije koopzondagen in Zwolle

Winkeliers in Zwolle moeten de mogelijkheid krijgen elke zondag hun deuren te openen. Dat bepleit lijsttrekker Jan Nabers van het CDA in De Stentor.

De uitspraak van Nabers betekent een verandering in het standpunt van het Zwolse CDA. In zijn vorige verkiezingsprogramma was de partij nog tegen 52 koopzondagen per jaar, omdat die ‘het grootwinkelbedrijf vrij baan zou geven ten koste van de middenstand’. Nabers pleit nu voor een ‘vrijgegeven koopzondag binnen vaste kaders’, binnen het tijdvak van twee tot zes uur. “We willen niet verstikkend werken naar mensen die de dag op een andere manier willen beleven.”

De huidige coalitie in Zwolle, bestaande uit ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD, wil vasthouden aan de vijftien koopzondagen die de stad nu telt. Met name grote retailers, zoals IKEA en Media Markt, willen al langere tijd elke week open. Ook winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle pleit al langer voor een vrije koopzondag.

Het aantal koopzondagen in Zwolle werd vorig jaar uitgebreid van twaalf naar vijftien, maar verdere verruiming lijkt er niet in te zitten. Het koopzondagenbeleid ligt tevens onder vuur vanwege onduidelijkheid, omdat voor ieder deel van de stad andere data gelden. IKEA dreigde eerder met een rechtszaak tegen de gemeente, terwijl Media Markt een vertrek uit de stad zei te overwegen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!