NVWA doet inval bij ‘duurste winkel van Nederland’

NVWA doet inval bij ‘duurste winkel van Nederland’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft bij de Amsterdamse modezaak Karmaloog 105 kledingstukken in beslag genomen. Daarin is volgens de organisatie leer van beschermde dieren gebruikt.

Het gaat om leer van onder meer krokodillen, pythons en anaconda’s. Dat mag alleen verhandeld worden als het aantoonbaar afkomstig is van dieren die binnen de EU zijn gekweekt of met een CITES-invoervergunning zijn geïmporteerd. De eigenaren van de winkel in de P.C. Hooftstraat konden dit volgens de NVWA niet aantonen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor de overtreding van de Wet natuurbescherming. De officier van justitie beslist welk vervolg de zaak krijgt.

Als de eigenaren van de winkel alsnog kunnen aantonen dat de herkomst van de kleding legaal is, krijgen zij die mogelijk terug. Een verzoek om het in beslag nemen van de kleding te voorkomen is door de rechtbank afgewezen.

Ondernemers Nezir Yozgat en Racho Bajadjan openden Karmaloog in februari als ‘de meest dure en exclusieve kledingboetiek van Nederland’. Er worden onder meer jassen van een ton en schoenen van 38 duizend euro verkocht. In maart werd de winkel, vermoedelijk door dierenactivisten, met verfbommen bekogeld.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!