Miss Etam-eigenaar krijgt er 25 miljoen euro bij

Miss Etam-eigenaar krijgt er 25 miljoen euro bij

Modeconcern FNG heeft 25 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van obligaties. Het moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter wil het kapitaal met name inzetten voor de uitgebreide activiteiten in België. Daar werden onlangs de formules Suitcase en Concept Fashion overgenomen. 

FNG maakte vorige maand al bekend te mikken op ‘een transactie van mogelijk enkele tientallen miljoenen euro’. Het modehuis heeft nu obligaties uitgegeven met een coupon van 5,5 procent en een looptijd tot de zomer van 2023. Het geld werd opgehaald bij institutionele investeerders en private banken.

In juli vorig jaar werd op soortgelijke wijze al twintig miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Verder haalde het Belgisch-Nederlandse modeconcern in november 32 miljoen euro op via een private plaatsing.

FNG is met een omzet van ruim 458 miljoen euro een van de grootste kledingconcern van de Benelux. Behalve Miss Etam en Claudia Sträter zijn ook de ketens Promiss, Steps en Expresso in ons land actief. In België worden onder meer de formules Brantano en Fred & Ginger geëxploiteerd.
 

Reacties

Laatste nieuws
Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.


RetailTrends