Twintig winkels van Phone House gered

Twintig winkels van Phone House gered

De curatoren hebben kopers gevonden voor twintig eigen winkels van Phone House. 49 andere vestigingen zijn gesloten, ontruimd en opgeleverd aan de verhuurders. Dat laten de curatoren van Phone House weten in een nieuw faillissementsverslag.

Phone House telde ten tijde van het faillissement in totaal 69 eigen winkels, naast zeventig franchisewinkels. De twintig winkels (inventaris en goodwill) zijn allemaal overgedragen aan franchisenemers, waarbij afspraken zijn gemaakt over de huurovereenkomst en overname van personeel. Deze deals hebben de boedel meer dan een half miljoen euro opgeleverd. 

Daarnaast hebben een aantal franchisenemers de bestaande voorraad overgenomen, wat de curatoren in totaal 215 duizend euro opleverde. De overige voorraad is onderhands verkocht of geveild. De veiling heeft tot op heden een bedrag van bijna 1,2 miljoen euro opgeleverd.

Eerder werd al bekend dat de domeinnamen van Typhone zijn overgenomen door Belsimpel.nl. Belsimpel.nl heeft veertigduizend euro neergelegd voor onder meer Typhone.nl en Typhone.de en het nieuwsbriefbestand. Het betreft volgens de etailer een strategische overname, mede in het licht van internationale expansie.

Uit het faillissementsverslag blijkt verder dat concurrente schuldeisers bijna twintig miljoen euro tegoed hebben van Phone House en Typhone. Daarnaast eist de fiscus nog zo’n twaalf miljoen euro omzetbelasting en met het UWV nog een vordering indienen. Op de boedelrekeningen staat nu zo’n 7,5 miljoen euro.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends