Costes opent geen aparte mannenwinkels meer

Costes opent geen aparte mannenwinkels meer

Costes brengt zijn mannenlijn nadrukkelijker samen met de vrouwencollectie. "We zullen niet zo gauw een nieuwe Costes Men-winkel openen", vertelt een woordvoerder aan RetailNews. "We hebben gemerkt dat uni-winkels beter werken."

De winkel van Costes Men in Arnhem ging eerder deze maand dicht. Het filiaal hield het minder dan twee maanden vol. De winkels van Costes Men in Den Bosch, Alkmaar en Eindhoven zijn nog open, waarvan een deel volgens de woordvoerder 'ruim voldoende' presteert. Er is nog geen beslissing genomen over de toekomst van deze winkels. "We kijken per stad mogelijkheden om een groter pand te huren waar Costes Men & Women gecombineerd kunnen worden",  zegt een woordvoerder tegen FashionUnited.

Het werkt volgens de modeketen echter beter om de twee lijnen in één winkel te presenteren. Costes richtte zich in eerste instantie alleen op vrouwen en heeft een vaste klantenbasis opgebouwd. Als deze vrouwen hun man meenemen, is ‘niet logisch om ze vervolgens naar een andere winkel te sturen’, aldus de woordvoerder. Bovendien hebben mannen 'niet het aangeboren instinct om een nieuwe winkel binnen te lopen'.

Costes beschikt al over gecombineerde winkels in Breda, Deventer, Enschede, Nijmegen en Antwerpen, terwijl er nog een opening van een ‘uni-boetiek’ in Tilburg op de planning staat. Costes telt momenteel 32 vestigingen en heeft als doel om binnen drie jaar op vijftig filialen uit te komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!