‘Kruidvat-moeder wil Holland & Barrett overnemen’

‘Kruidvat-moeder wil Holland & Barrett overnemen’

A.S. Watson is in onderhandeling over een overname van Holland & Barrett. Het moederbedrijf van Kruidvat zou volgens Sky News omgerekend ruim 1,1 miljard euro voor de winkelketen willen betalen.

De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden en het is nog niet zeker of er een officieel bod komt. Bovendien zou A.S. Watson niet de enige gegadigde zijn. Het concern achter Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL heeft concurrentie van verschillende investeerders en private equity-partijen.

Holland & Barrett is onderdeel van het Amerikaanse NBTY. De gezondheidsformule heeft ongeveer veertienhonderd winkels in zestien landen, waarvan bijna de helft in thuisland het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. In Nederland zijn er ongeveer 170 winkels, die vorig jaar werden omgebouwd van De Tuinen naar Holland & Barrett.

A.S. Watson is met dertienduizend winkels in 25 landen al de grootste health & beauty-retailer in Azië en Europa. A.S. Watson en Holland & Barrett wilden niet op de overnamegeruchten reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!