Carpetright mikt op snelle uitrol van nieuwe formule

Carpetright mikt op snelle uitrol van nieuwe formule

Carpetright is erg te spreken over de introductie van zijn nieuwe winkelconcept in Nederland en België. Eind april waren de eerste negen winkels omgebouwd en die laten na de renovatie ‘een uitstekende omzetgroei’ zien. Dat zegt de Britse retailer bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

Het nieuwe winkelconcept werd een jaar terug geïntroduceerd in Utrecht, nadat het eerder al in eigen land was getest. Het succes van de nieuwe look ziet Carpetright als ‘een belangrijke kans om het marktaandeel en de winstgevendheid te vergroten’. Nog voor eind juli moeten nog eens twaalf vestigingen zijn vernieuwd. Als Carpetright daar dezelfde omzetgroei laat zien wordt de nieuwe formule de komende maanden versneld uitgerold in de rest van Nederland en België.

Carpetright voelt zich in ons land gesteund door betere marktomstandigheden, mede door een aantrekkende huizenmarkt. In België blijven de macro-economische indicatoren volgens de winkelketen fragiel. Eind april telde Carpetright 93 winkels in Nederland, één meer dan een jaar eerder. Er werden vijf winkels geopend en vier gesloten. In België bleef de teller op 23 winkels staan.

Carpetright zag zijn omzet in Nederland, België en de 21 winkels in Ierland afgelopen boekjaar met 16,4 procent oplopen naar 76,6 miljoen pond (86,5 miljoen euro). In lokale valuta liep de omzet met twee procent op, terwijl de vergelijkbare omzet 2,5 procent omhoog ging. De onderliggende operationele winst verdubbelde naar 5,7 miljoen pond.

In eigen land daalde de omzet met 2,6 procent naar 381 miljoen pond. De totale omzet blijft nagenoeg gelijk op 457,6 miljoen pond. De winst voor belastingen viel terug van 12,8 naar 0,9 miljoen pond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!