Media-Saturn wil koop Redcoon ongeldig verklaren

Media-Saturn wil koop Redcoon ongeldig verklaren

Media-Saturn wil de overname van webwinkel Redcoon met terugwerkende kracht ongedaan maken. Daartoe heeft het elektronicaconcern een rechtszaak aangespannen tegen drie ex-verkooppartners, schrijft LebensmittelZeitung.

Met het terugdraaien van de koop hoopt Media-Saturn de aankoopsom van 125 miljoen euro en de geleden verliezen te herstellen. In totaal heeft de Duitse elektronicagroep daarom een claim neergelegd van driehonderd miljoen euro. Media-Saturn beschuldigt zijn voormalige partners van schendingen van de antitrustwetgeving, die vóór de verkoop zouden hebben plaatsgevonden.

Advocaten van Media-Saturn beschuldigen Redcoon van zeker zestig schendingen van de kartelwetgeving, zoals het maken van prijsafspraken met leveranciers. Eind dit jaar wordt een uitspraak in de zaak verwacht. Het is volgens de Duitse krant onwaarschijnlijk dat de verkoop zes jaar na dato nog wordt teruggedraaid.

Media-Saturn werd in 2013 volledig eigenaar van Redcoon. Vorig jaar maakte het bekend de webshop in de Benelux, Spanje, Portugal en Oostenrijk te sluiten. De webwinkel werd overbodig door de onlineactiviteiten van Media Markt en Saturn zelf. In Duitsland en Italië is Redcoon nog wel in de lucht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!