‘Retailers lopen omzet mis door straatverkopers’

‘Retailers lopen omzet mis door straatverkopers’

Detailhandel Nederland roept gemeenten op paal en perk te stellen aan straatverkopers- en wervers in binnensteden. De organisatie zegt in De Telegraaf veel klachten te krijgen van leden, die klandizie zouden mislopen.

Met name op A-locaties zijn verkopers van lidmaatschappen en wervers voor goede doelen de brancheorganisatie een doorn in het oog. “Mensen zijn er volledig op gefixeerd om de wervers te ontwijken en lopen daardoor straal de winkels voorbij”, zegt directeur Sander van Golberdinge. Hij pleit niet voor een totaalverbod, maar wil wel ‘duidelijke afspraken over de aantallen wervingsteams en hun gedrag’.

In verschillende grote steden lopen al proeven om wervers en flyeraars aan banden te leggen. Zo heeft Zwolle het aantal flyerplekken tot vijf beperkt, terwijl Tilburg het van donderdag tot en met zondag helemaal verbiedt. Leiden wil helemaal af van flyeren in het centrum. Daarover wordt komend najaar gestemd. “Winkeliers hebben er ook last van dat op straat reclameproducten worden weggegeven die zij in hun winkel verkopen”, verklaart een gemeentewoordvoerder. 

Reacties 1


Olaf Busch 30 jun, 11:07

Ja, ik vind het ook wel eens hinderlijk al die vliegeraars. Maar Detailhandel Nederland wees een kerel. Zorg er voor dat die zelfbenoemde retailers zo aantrekkelijk zijn dat je als passant die paar folderende studenten helemaal niet opvallen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!