Walgreens koopt 'slechts' 2186 winkels van concurrent

Walgreens koopt 'slechts' 2186 winkels van concurrent

Walgreens ziet af van de volledige overname van concurrent Rite Aid. De Amerikaanse drogisterijketen koopt in plaats daarvan 2186 winkels, drie distributiecentra en voorraden van Rite Aid. Met de transactie is 5,2 miljard dollar gemoeid.

Walgreens maakte in het najaar van 2015 bekend een overeenstemming te hebben bereikt over de overname van Rite Aid. Het bedrijf zou voor 17,2 miljard dollar volledig eigenaar worden van zijn branchegenoot. Die overname stuitte echter op bezwaren van CVS, de grootste drogisterijketen van de Verenidge Staten, en de concurrentiewaakhond. Omdat de volledige overname van tafel is geveegd, moet Walgreens een vergoeding van 325 miljoen dollar aan Rite Aid betalen.

De drogisterijketen verwacht door de nieuwe deal meer dan vierhonderd miljoen dollar aan synergievoordelen te behalen. De voordelen worden de komende drie tot vier jaar behaald op het gebied van onder meer inkoop en kostenbesparingen.

Rite Aid telt in totaal ruim 4500 vestigingen. Walgreens is met 13200 vestigingen actief in elf landen, waaronder ruim achtduizend vestigingen in eigen land.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends