HEMA denkt aan herfinanciering schulden

HEMA denkt aan herfinanciering schulden

HEMA overweegt zijn schulden te herfinancieren met leningen tegen lagere rentes. “We houden de schuldenmarkt continu in de gaten en houden alle opties open als het gaat over een potentiële herfinanciering”, zei cfo Ivo Vliegen volgens Het Financieele Dagblad tijdens een analistencall over de kwartaalcijfers.

HEMA heeft voor 715 miljoen euro aan obligaties uitstaan. Daarover betaalt het relatief hoge rentepercentages, tot 8,5 procent. Die hoge schuldenlast drukt al jaren op de resultaten. Of HEMA nieuwe obligaties wil uitgeven of naar andere leningen kijkt, wilde Vliegen niet zeggen.

De in 2014 afgesloten obligaties lopen over twee jaar af. Eigenaar Lion Capital zou de winkelketen daarom voor die tijd willen verkopen, meldde Quote eerder. “Het is duidelijk dat het doel is op een dag een nieuwe eigenaar voor HEMA te vinden, of mogelijk veel eigenaren als we voor een beursgang gaan”, zei ceo Tjeerd Jegen daarover tijdens de analistencall. 

HEMA bracht zijn nettoverlies in het eerste kwartaal terug naar 12,4 miljoen euro, 2,3 miljoen euro minder dan vorig jaar. De verbeterde prestaties verhogen de kans dat de retailer zijn schulden deels of volledig kan herfinancieren, verwachten analisten.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!