Maxeda groeit in omzet en winst

Maxeda groeit in omzet en winst

Doe-het-zelfconcern Maxeda was vorig jaar goed voor een winst van acht miljoen euro. De omzet kwam een fractie hoger uit op 1,4 miljard euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van het moederbedrijf van onder meer Praxis en Formido.

Maxeda DIY schreef een jaar eerder nog een verlies van veertien miljoen euro in de boeken. De bovenliggende holding Maxeda DIY Group was toen al wel winstgevend, als gevolg van een deal tussen de oorspronkelijke eigenaren en zijn schuldeisers. Maxeda is momenteel eigendom van een groep investeringsbedrijven, waaronder KKR en Alpinvest.

De winstsprong komt volgens het concern onder meer door een beter productaanbod en schaalvoordelen binnen de groep, waar ook het Belgische Brico en Plan-It deel van uit maken. Het operationeel resultaat liep op van 26 naar 43 miljoen euro.

Maxeda telt in totaal 389 winkels, waarvan iets meer dan de helft in Nederland staan. De omzet nam met 1,3 procent toe ten opzichte van het vorige boekjaar, dat tot eind januari loopt. De vergelijkbare omzet lag een procent hoger.

Maxeda investeerde vorig jaar 35 miljoen euro in zijn winkels, waaronder in twee nieuwe vestigingen. Dit jaar wordt er naar verwachting iets meer geïnvesteerd. De focus ligt daarbij op de uitrol van het stadsconcept van Praxis en de online mogelijkheden in zowel België als Nederland.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!