Decathlon vestigt zich ook in centrum van Enschede

Decathlon vestigt zich ook in centrum van Enschede

Decathlon opent een vestiging in winkelcentrum Koningsplein in Enschede. De Franse retailer vult er zesduizend vierkante op de begane grond en in de kelder, meldt Tubantia.

Door de komst van Decathlon moet voor drie verswinkels een andere plek worden gezocht. Het winkelcentrum, dat voorheen de naam De Zuidmolen droeg, is door de opening van de sportzaak bijna in een keer weer gevuld. De laatste jaren kampt het gebouw met flinke leegstand. Het winkelcentrum werd eerder dit jaar gekocht door drie vastgoedbeleggers, die er nieuw leven in willen blazen.

Decathlon liet eerder al weten het V&D-pand in Enschede te hebben bekeken, maar het voormalige warenhuis was niet geschikt omdat de retailer ‘per se buiten de stad’ wilde zitten om evenementen te organiseren. Decathlon realiseert nu bij het winkelcentrum in Enschede een buitenspeelruimte.

Decathlon stuit bij zijn uitbreidingsplannen in de periferie vaak op veel weerstand van provincies en ondernemersverenigingen. De sportketen tekende eerder al voor een winkel in de binnenstad van Tilburg. Daarnaast zijn al binnenstadslocaties geopend in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!