KiK en Tedi kopen 46 Duitse winkels van Charles Vögele

KiK en Tedi kopen 46 Duitse winkels van Charles Vögele

De Duitse discounters KiK en Tedi hebben gezamenlijk 46 filialen van Charles Vögele overgenomen. 32 winkels gaan naar Tedi, de overige worden omgebouwd naar KiK.

Charles Vögele maakte begin dit jaar al bekend te vertrekken uit Duitsland, vlak voordat ook de stekker uit de Nederlandse organisatie werd getrokken. Behalve KiK en Tedi zou ook Woolworth, dat eveneens onderdeel uitmaakt van Tengelmann Group, een aantal winkels in Duitsland krijgen.

KiK en Tedi versterken door de overnames vooral hun aanwezigheid in het zuiden van het land, zegt KiK-topman Patrick Zahn tegenover Handelsblatt. De twee ketens hebben oud-medewerkers van de Zwitserse modeketen een baan aangeboden. KiK gaat verder met zo’n driekwart van het personeel, terwijl Tedi ongeveer de helft behoudt.

Het is nog onduidelijk of alle vestigingen daadwerkelijk worden omgebouwd tot de formule Tedi. De retailer introduceerde onlangs een nieuwe discountformule onder de naam Black.de, dat de komende vijf jaar tot duizend filialen moet groeien. Inmiddels zijn er al 22 vestigingen van Black.de en staan er deze maand zeker vijf openingen op de planning.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!