Het beste van RetailTrends: week 27

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Wat als Jumbo nu ook Emté koopt?
Na Super de Boer, C1000 en La Place is nu Emté aan de beurt. Jumbo heeft een bod neergelegd bij eigenaar Sligro Food Group om de kwakkelende supermarktketen over te nemen. Vormen Jumbo en Emté een logische combinatie?

Een supermarkt in foodhalstijl
Vaste klanten van de IGA-supermarkt in Sydney moeten na de metamorfose even met hun ogen geknipperd hebben. Was dit nog steeds hun lokale super, of is er een Europese foodhal voor in de plaats gekomen?

Waarom HEMA geen designmerk wil zijn
Bijna alles wat je bij HEMA aantreft is ontworpen door de retailer zelf. Creatief directeur Tanja Soeter beschouwt de eigen ontwerpen als hét onderscheidend vermogen van de winkelketen. “Dat we alles zelf ontwerpen is denk ik niet altijd even bekend. Misschien is het niet zo relevant voor de klant.” HEMA wil ook niet bekend staan als designmerk, vertelt zij.

Zo blijft Ici Paris XL bij de tijd
Ici Paris XL is volop bezig om up-to-date te blijven. Een nieuw winkelconcept in Haarlem is daarvan een eerste zichtbare voorbeeld aan de voorkant, terwijl achter de schermen druk aan de technologie wordt gesleuteld. Tegelijkertijd is de keten wat managing director Linda Alblas-van den Burg betreft nog lang niet uitgegroeid in de winkelstraat.

Zijn retailers de nieuwe eventorganisatoren?
Jarenlang waren evenementen het stiefkindje van marketing. Te hoog gegrepen, te weinig succesvol, te duur. Maar experiencemarketing of eventmarketing – hoe je het ook noemen wilt – is een blijvertje. Ook onder retailers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!