Herfinanciering en nieuwe winkelformule voor HEMA

Herfinanciering en nieuwe winkelformule voor HEMA

HEMA wil zijn schulden herfinancieren met een obligatie-uitgifte van 760 miljoen euro. Samen met het geld in kas worden onder meer de bestaande obligaties afbetaald, zo laat de winkelketen maandag weten.

HEMA maakte begin deze maand al bekend de schuldenmarkt in de gaten te houden. De retailer kampt met relatief hoge rentepercentages, oplopend tot 8,5 procent. De financieringskosten drukken op de resultaten van HEMA, dat uit de rode cijfers probeert te komen.

De huidige obligaties lopen in 2019 af. Eigenaar Lion Capital zou volgens bronnen van De Financiële Telegraaf het bedrijf voor die tijd willen verkopen. De krant noemt het verrassend dat HEMA nu zijn schulden gaat herfinancieren, omdat bedrijven meestal eerst worden verkocht om met het opgehaalde bedrag de schulden af te lossen.

HEMA maakt verder bekend zijn financiële resultaten de afgelopen weken verder te hebben verbeterd. In de acht weken tot 25 juni lag de like-for-like omzet 3,3 procent hoger. Ook de brutomarge is volgens de keten verder verbeterd, door betere inkoopvoorwaarden en minder afprijzingen. Daarnaast groeide de e-commerceomzet ongeveer net zo hard als in het eerste kwartaal, toen de groei op 44 procent uitkwam.

De retailer is bezig zijn internationale winkelconcept uit te rollen in zijn vestigingen in de Benelux. Daarnaast wordt in september een nieuwe winkelformule voor grotere winkels geïntroduceerd in Tilburg. Die winkel gaat twee maanden dicht voor een verbouwing, waarbij onder meer de foodafdeling op de schop wordt genomen. HEMA zoekt inmiddels naar horecapersoneel voor in deze vestiging. De nieuwe winkelformule wordt straks ook in Antwerpen en Brussel getest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!