Detailhandelsomzet opnieuw flink omhoog

Detailhandelsomzet opnieuw flink omhoog

De omzet in de Nederlandse detailhandel is in mei met 3,5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het verkoopvolume lag drie procent hoger, zo blijkt uit de nieuwste cijfer van het CBS. Zonder correctie voor de samenstelling van de koopdagen liep de omzet met bijna zes procent op.

Het is de dertiende maand op rij dat de detailhandelsomzet groeit ten opzichte van een jaar eerder. De laatste acht maanden lag de groei bovendien op minimaal twee procent.

In mei lieten vooral webwinkels een fikse groei zijn. De online omzet lag bijna 24 procent hoger dan een jaar eerder, waarbij multichannel retailers net iets harder groeiden dan online pure players.

Verder groeiden met name woninggerelateerde winkels hard. Zo plusten winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren 3,9 procent meer omzet en kregen meubel- en huishoudwinkels er 3,4 procent meer bij. De totale non-foodsector groeide in mei met 2,6 procent. De enige dalingen werden genoteerd bij consumentenelektronica (0,5 procent) en recreatieartikelen (1 procent).

De foodbranche behaalde in mei een omzetgroei van 1,8 procent. Die stijging is te danken aan hogere prijzen; het verkoopvolume bleef stabiel ten opzichte van een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!