‘Beursgang Media Markt gepaard met ontslagronde’

‘Beursgang Media Markt gepaard met ontslagronde’

Media Markt schrapt tientallen banen in het noorden van ons land. Bij de winkels in Leeuwarden en Groningen verdwijnen gezamenlijk 46 banen, terwijl er ook ontslagen zouden vallen in Drachten, Ede en Den Haag. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De elektronicaketen zou afscheid nemen van zowel verkopers als bezorgers, kantoormedewerkers en beveiligers. De administratie in Drachten en Leeuwarden wordt mogelijk geconcentreerd in Groningen en de beveiliging en bezorging uitbesteed.

Het lijkt er volgens Chantal van den Berg van FNV Handel op dat de ontslagen ‘breed uitgerold wordt’. Media Markt heeft niets van zich laten horen, stelt zij. De winkelketen reageert vooralsnog niet op vragen.

De ontslagronde valt samen met de beursgang van het moederbedrijf van Media Markt. Het nieuwe Ceconomy, met de Nederlander Pieter Haas als ceo, handelt sinds deze week apart van groothandelstak Metro. In augustus treedt Ceconomy, dat zegt een actieve rol te willen spelen in de consolidatie en transformatie van de elektronicamarkt in Europa, individueel toe tot de beurs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!