Onderzoek naar Macintosh duurt mogelijk nog tot 2019

Onderzoek naar Macintosh duurt mogelijk nog tot 2019

De curatoren van Macintosh Retail Group gaan in het laatste kwartaal van dit jaar voormalige bestuurders en commissarissen interviewen. Het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement zal daarna nog zeker een jaar duren, melden zij in het faillissementsverslag van het schoenenconcern.

De curatoren hebben bij het oorzakenonderzoek ondersteuning van een forensisch onderzoeksbureau. Het bedrijf BFI Global heeft de antwoorden van ruim tweehonderd oud-medewerkers op een online enquête geanalyseerd. Daarnaast wordt een financiële analyse uitgevoerd van de cijfers Macintosh over de periode 2010 tot en met 2015, waarbij ook afgestoten ketens als BelCompany, Halfords en Kwantum worden meegenomen.

De curatoren verwachten na de startinterviews met voormalige bestuurders en commissarissen van Macintosh in het eerste halfjaar van 2018 een tweede ronde te houden, waarbij de ondervraagden dieper op specifieke onderwerpen in moeten gaan. Het oorzakenonderzoek wordt niet eerder dan eind 2018 of begin 2019 afgerond.

De curatoren zijn verder bezig alle verschillende merknamen van Macintosh te verzilveren. Zo werden via een veiling 130 domeinen en 47 merken verkocht, voor een totaalbedrag van bijna zestigduizend euro. De verkoop van kopen.nl leverde veruit het meeste geld op (47 duizend euro). Op 106 domeinen en twee merken werd geen bod uitgebracht.

De verkoop van het klantenbestand van Intreza vindt waarschijnlijk de komende periode plaats. De curatoren zeggen daarvoor in contact te zijn met geïnteresseerde kopers. Intreza was de gezamenlijke webshop van alle schoenenformules van Macintosh.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!