MyCom stapt ook in mobiele abonnementen

MyCom werkt samen met Tele2 voor de verkoop van mobiele abonnementen. De abonnementen zijn te combineren met de refurbished telefoons, die de elektronicaretailer sinds kort verkoopt.

MyCom zegt samen met Tele2 de markt open te willen breken. Het speelveld is volgens de retailer veranderd door de afname van fysieke spelers in de winkelstraat en de invoering van de Wet Financieel Toezicht. Consumenten zouden minder snel een telefoon op afbetaling kopen, omdat bij een kredietbedrag van meer dan 250 euro verplicht een toetsing bij het BKR moet worden gedaan. De lening voor hun telefoon zou daarmee invloed kunnen hebben op bijvoorbeeld het maximale leenbedrag van hun hypotheek.

MyCom lanceerde eerder dit jaar met Infotheek Group een ‘zo goed als nieuw concept’. Behalve smartphones worden ook tweedehands computers, laptops en randapparatuur van diverse A-merken verkocht. Tweedehands elektronica begint volgens de retailer ‘eindelijk uit de taboe-zone’ te raken. 

Nog dit jaar moet 35 procent van de totale verkopen uit die categorie komen, vertelde algemeen directeur Marco Heestermans eerder dit jaar tegenover RetailTrends. De keten wil ook starten met de verhuur van consumentenelektronica.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!