Topshelf lonkt naar V&D-pand in Hilversum

Topshelf lonkt naar V&D-pand in Hilversum

Topshelf heeft interesse in het huren van het voormalige warenhuis van V&D in Hilversum. Er lopen inmiddels gesprekken met pandeigenaar Unibail-Rodamco, zegt een woordvoerder tegen De Gooi- en Eemlander. “Over een maand hopen we het rond te hebben, dan moeten we nog gaan verbouwen.”

Topshelf gaat voor het hele pand, dat vier verdiepingen en 7600 vierkante meter telt. Sinds het vertrek van V&D – het filiaal in Hilversum ging eind april 2016 als laatste dicht – staat de winkel leeg. Het is één van de weinige filialen waar niet eens een tijdelijke huurder voor werd gevonden. Mocht Topshelf de winkel huren, is volgens centrummanager Kjeld Vosjan driekwart van de leegstand in het centrum weggewerkt.

Topshelf huurt momenteel al de voormalige warenhuizen van V&D in Alkmaar, Arnhem, Groningen en Nijmegen. In de laatstgenoemde plaats vertrekt het bedrijf van Inge van Kemenade volgende maand alweer. “Daar zijn we in een dode hoek terechtgekomen omdat andere winkels niet opengingen. De loop kwam er niet in”, aldus de woordvoerder. In Hilversum bevindt het pand zich volgens haar op ‘een perfecte locatie’.

De zusterformule van Sportworld opent dit najaar ook een vestiging in Hoofddorp. Topshelf was voornemens om daar een gloednieuw warenhuis te realiseren op de plek van V&D, maar kiest er alsnog voor om het bestaande pand te betrekken.

Reacties

Hopelijk dat Unibail-Rodamco weigert, kans is groot dat ze wederom een faillisement aangaan op deze manier. Het filiaal van V&D in Hilversum liep daar al heel slecht, wat een volwaardig warenhuis was. Een slap aftreksel daarvan kan nooit rendabel noch winstgevend zijn. Zelfs LaPlace liep daar slecht, vanwege de vele horeca in de buurt.

Geplaatst door Seb Seb op 19 juli 2017 om 10:15

ps ik las daarnet dat de maandhuur in Hilversum 178 duizend euro per maand bedroeg. Laat ze een korting kunnen bedingen en 150.000 per maand betalen, dan spreek je over 1,8 miljoen euro enkel aan huur. Daar moet je heel wat voor verkopen om dat te kunnen betalen, iets waar Topshelf niet voor in staat zal zijn.

Geplaatst door Seb Seb op 19 juli 2017 om 15:16

Laatste nieuws

RetailTrends