Esprit maakt jas van Scotch & Soda na

Esprit maakt jas van Scotch & Soda na

Esprit is veroordeeld voor inbreuk op het auteursrecht van Scotch & Soda. De Duitse modeketen mag een bepaalde jas alleen niet meer in Nederland verkopen, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

De zaak draait om een jas van Esprit, die Scotch & Soda al in oktober 2015 in een winkel in Tilburg aantrof. Esprit staakte daarop de verkoop van de jas in Nederland en wilde de winst die met de jas in ons land was gerealiseerd afdragen, maar weigerde een onthoudingsverklaring te tekenen. Toen bleek dat de jas online nog steeds te koop was en ook in winkels in Parijs en Berlijn werd verkocht, spande Scotch & Soda een rechtszaak aan.


De jassen van Scotch & Soda (links) en Esprit.

De rechtbank oordeelt dat er inderdaad sprake is van een kopie, maar kan Esprit niet veroordelen voor merkinbreuk in de rest van Europa. Esprit moet alleen de in Nederland gegenereerde winst afdragen, terwijl alleen de organisatie die in Nederland actief is – Esprit Europe – de bestaande voorraad aan Scotch & Soda moet afdragen.

Esprit Retail – dat verantwoordelijk is voor de websites in heel Europa – mag de jas eveneens niet meer online in Nederland verkopen. Voor alle overige landen in Europa is de Nederlandse keten in het ongelijk gesteld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!