'Vastgoedeigenaren pleiten voor alcohol in de winkelstraat'

Vastgoedontwikkelaars zijn in de Verenigde Staten aan het lobbyen voor soepelere regels rond het nuttigen van alcohol in winkelgebieden. Ze hopen zo een levendige atmosfeer te creëren en dat het winkelende publiek daardoor langer blijft en meer shopt, schrijft The Wall Street Journal.

Steeds meer Amerikaanse steden zouden toestaan dat bezoekers op straat alcoholische dranken nuttigen. Zo deed vastgoedontwikkelaar Vantage Realty Partners in Duluth, Georgia met succes een voorstel tot een dergelijke verordening. “Elk restaurant en elke retailer vond het geweldig. Het verhoogt hun omzet”, aldus medeoprichter Chris Carter.

Door de verordening hoeven klanten niet met hun drankje binnen te blijven, maar kunnen ze de stad inlopen. Ook in andere plaatsen in onder meer Alabama, Texas en Iowa zijn gemeentebesturen al akkoord gegaan met een vergelijkbaar voorstel.

“Het lijkt een trend onder winkeleigenaren om mensen de straat op te krijgen”, reageert directeur Patrick Leonard van vastgoedinvesteerder RocaPoint Partners. De soepelere drankwetgeving heeft het bedrijf volgens hem ‘zeker geholpen bij het verhuren van winkelpanden’.
Het kost volgens The Wall Street Journal behoorlijk wat tijd om de soepelere regelgeving te realiseren. Vooral universiteitssteden staan niet te springen om maatregelen die tot wanordelijk gedrag kunnen leiden. 

In ons land beperkt de lobby zich met name tot het schenken van alcohol in winkels. De SlijtersUnie en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP strijden tegen pilots rond het versoepelen van de Drank- en Horecawet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!