Helmond krijgt ‘Markthal in het klein’

De plannen voor een overdekte markthal langs het spoor in Helmond krijgen steeds meer vorm. Initiatiefnemer Art Klaus heeft een omgevingsvergunning binnengehaald en is met ondernemers in onderhandeling, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De foodhal zou moeten komen in de voormalige Van Gend en Looshallen. Verschillende ‘ambachtelijke ondernemers’ zouden al interesse getoond hebben zich er te vestigen. De hal moet vergelijkbaar worden met de Rotterdamse Markthal, maar dan ‘in het klein’ en met zowel voedingsproducten als handgemaakte spullen. 

De focus van de markthal komt te liggen op regionale producten uit De Peel. Er moeten onder meer een bierbrouwerij, slager, kaasmakerij en winkel met streekproducten komen. Andere ruimtes zijn gereserveerd voor onder meer een restaurant, een barbier en een meubelmaker. Verschillende ondernemers hebben al een intentieverklaring ondertekend om zich in de markthal te vestigen.

Wethouder Frans Stienen toont zich positief over de plannen, maar heeft ook twijfels. “Je moet voorkomen dat er detailhandel komt te zitten die daardoor niet in de stad zit, dan ben je aan het concurreren met je eigen winkelcentrum", stelt hij. Een openingsdatum en naam voor de markthal zijn nog niet bekend. Eerder werd gesproken over de werktitel ‘Handmade in de Peel’.
 

Reacties 1


A.A.M. Fort 7 okt, 13:09

Wordt er nog aan de bewoners van de Groenstraat gedacht.!! Onze straat zal een doorgangsstraat worden en zeer gevaarlijk voor de veelal oudere bewoners van deze straat. Wat een slecht plan is dit.!! Gedaan met de zo nodige rust. We betalen veel huur om hier te wonen. De overlast zal enorm zijn. En "onze" parkeerplaatsen zullen altijd vol zijn met vreemde auto's. BAH

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!