Ook Sportsworld opent in voormalig V&D-pand

Sportsworld opent een nieuwe winkel in het centrum van Purmerend. De zusterformule van Topshelf vult de begane grond van het voormalige warenhuis van V&D. Dat meldt vastgoedeigenaar Wereldhave bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers.

Sportsworld maakte vorig jaar een comeback in de periferie, nadat eigenaar Inge van Kemenade de formule Topshelf had omgevormd tot een binnenstedelijk warenhuisconcept. De winkels van Topshelf in buitengebieden kregen met Sportsworld hun oude naam terug. Sportsworld telt momenteel vijf megastores: in Beuningen, Cruquius, Leerdam, Rotterdam en Utrecht.

Eerder opende Albert Heijn al een stadssupermarkt op de onderverdieping van de oude V&D in Purmerend, terwijl de bovenverdieping werd ingericht als lunchroom. Wanneer Sportsworld zijn deuren opent is nog onbekend.

Wereldhave meldt in zijn halfjaarverslag dat de retailmarkt in Nederland herstellende is, waarbij het aantal faillissementen terugloopt en de vraag naar winkelmeters stijgt. De leegstand daalde tot een krappe vier procent.

Het resultaat van de vastgoedeigenaar liep met 9,6 miljoen euro op naar 74,2 miljoen euro, ondanks licht teruglopende huurinkomsten. Het aantal bezoekers in zijn winkelcentra liep met 0,8 procent op naar 72,8 miljoen bezoekers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!