Daka-oprichter Peter Dankaart overleden

Daka-oprichter Peter Dankaart overleden

Peter Dankaart, oprichter van Daka Sport, is maandag op 74-jarige leeftijd overleden. Het familiebedrijf werd in 1965 opgericht en is uitgegroeid tot een keten van dertien winkels, mede dankzij de overname van zeven megastores van Telstar.

Met de oprichting van een eigen honkbal- en later sportvereniging maakte Peter Dankaart op zijn achttiende zijn entree in de sportwereld. Het contact met andere verenigingen inspireerde hem tot het openen van een sportzaak – gevuld met enkele artikelen en een boel lege Rucanor-dozen. 

Daka en Telstar sloten zich vorig jaar aan bij Intersport. De meeste vestigingen opereren inmiddels onder de vlag van de Euretco-formule. Dankaart richtte zich na de overname meer op Telstar, liet hij vorig jaar weten in RetailTrends. “Ik geef mijn kinderen daardoor meer de ruimte.”

Dankaart is actief geweest als commissaris van Intres (nu onderdeel van Euretco). Hij was tevens bestuurslid van brancheorganisatie INretail. De uitvaart van Dankaart vindt plaats op 1 augustus in Raamsdonk.

Lees op RetailTrends een profiel van Peter Dankaart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!