Wehkamp-moeder weer in de zwarte cijfers

Wehkamp-moeder weer in de zwarte cijfers

RFS Holland Holding is in een jaar tijd uit de rode cijfers gekropen. Het verlies van 21,2 miljoen euro is het afgelopen boekjaar ingeruild voor een winst van 4,2 miljoen euro. De omzet nam ook toe, ondanks de verkoop van fonQ en Create2fit. Dat blijkt uit de jaarrekening die deze maand is ingediend bij de Kamer van Koophandel.

De consumentenomzet van RFS kwam uit op 768,3 miljoen euro, een groei van 1,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. 707,3 miljoen euro is afkomstig van de retailactiviteiten, de rest van de financiële diensten die RFS via Lacent levert. De jaar-op-jaar groei van de retailtak komt uit op twee procent.

De omzet van Create2fit en fonQ is meegenomen tot het moment van de verkoop, op respectievelijk 13 juni en 21 december 2016. Het boekjaar van RFS loopt tot eind maart. Gecorrigeerd voor de verkoop van de twee voormalige dochterbedrijven ligt de omzetgroei van RFS op zeven procent.

De operationele winst van RFS kwam uit op 10,1 miljoen euro, tegenover een verlies van 20,1 miljoen euro een jaar eerder. RFS profiteert onder meer van de verkoop van Create2fit en fonQ, die vijftien miljoen euro opleverden. Daartegenover staan eenmalige kosten van negen miljoen euro bij de transactie van fonQ.

Het verlies van het boekjaar ervoor werd veroorzaakt door de overgang naar het volledig geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle. In dat jaar werd 42 miljoen euro geïnvesteerd, tegenover achttien miljoen euro in het afgelopen boekjaar.

In het huidige boekjaar verwacht RFS in totaal 21 miljoen euro te investeren. Daarnaast denkt het moederbedrijf van Wehkamp dat de totale omzet in lijn met de markt groeit, terwijl de winstgevendheid verder zal verbeteren. RFS is sinds twee jaar eigendom van investeringsmaatschappij Apax. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!