Witteveen Mode failliet verklaard

Witteveen Mode failliet verklaard

Witteveen Mode is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Rinke Dulack is aangesteld als curator, zo blijkt uit het centraal insolventieregister.

Het faillissement is het gevolg van een te hoog opgelopen belastingschuld, meldt De Telegraaf. Witteveen Mode telt 98 winkels in ons land en opende twee weken terug in Drachten nog de eerste winkel in Friesland. Er werken zo’n vierhonderd mensen bij het bedrijf.

ABN Amro kreeg begin vorige maand toestemming van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om een deel van de schuld om te zetten in aandelen in Witteveen. Nog voor die transactie administratief was afgerond, is de moderetailer volgens een woordvoerder van de huisbank failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst, omdat Witteveen zich niet aan een betalingsregeling zou hebben gehouden.

Uit de jaarrekening over 2015 bleek al dat de retailer moeite had om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Dat jaar werd een verlies van bijna negen ton geboekt, tegenover 1,4 miljoen in 2014. Ook vorig jaar was het resultaat negatief.

Witteveen Mode is sinds ruim een jaar in handen van O&C, een investeerder die zich richt op ondernemingen die onderpresteren of in een financiële crisis verkeren. De modeketen was bezig zijn winkels in ons land een update te geven, vertelde verkooppdirecteur Adri-Jo Dielissen eerder dit jaar aan RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!