Media Markt koopt zich in bij moederbedrijf BCC

Media Markt koopt zich in bij moederbedrijf BCC

Media Markt wordt deels eigenaar van Fnac Darty, het moederbedrijf van BCC. Het Duitse elektronicaconcern betaalt zo’n 452 miljoen euro voor 24,33 procent van de aandelen, meldt Fnac Darty woensdag.

De aandelen worden verkocht door Artemis, dat ook investeert in luxeconcern Kering en veilinghuis Christie’s. De aandelen in Fnac Darty komen in handen van Ceconomy, zoals het moederbedrijf van Media Markt na de splitsing van Metro Group heet. De transactie wordt naar verwachting eind augustus afgerond.

Ceconomy krijgt de mogelijkheid om drie nieuwe directeuren voor te stellen aan de raad van bestuur van Fnac Darty. Het bedrijf ziet de investering als een kans om in te stappen in de ‘erg aantrekkelijke Franse markt’, stelt de Nederlandse ceo Pieter Haas. Daarnaast is het volgens hem een manier om de positie als het grootste Europese platform op het gebied van consumentenelektronica te verstevigen.

Haas spreekt van ‘een droomstart’ voor Ceconomy als onafhankelijk bedrijf na de splitsing van Metro Group. Het Duitse bedrijf zou binnen twee jaar kunnen besluiten om Fnac Darty in zijn geheel in te lijven.

Reacties 1


Seb Seb 31 jul, 09:22

Het is duidelijk dat Ceconomy / Mediamarkt vooral interesse heeft in Fnac Darty vanwege zijn Franse marktleiderschap. In Nederland en België zou deze combinatie stuiten op het verplicht afstoten van filialen als voorwaarde van een overname. Met BCC in Nederland en Van den Borre in België zou deze combinatie te dominant worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!