Starbucks stopt met theewinkelketen

Starbucks stopt met theewinkelketen

Starbucks sluit alle 379 winkels van het onderpresterende Teavana. Het grootste deel zal komend voorjaar dichtgaan, meldt de koffieketen bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Starbucks heeft zijn winst in het derde kwartaal van zijn boekjaar zijn teruglopen naar 692 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog 754 miljoen. De omzet nam wel met acht procent toe tot een recordniveau van 5,7 miljard dollar. “Ondanks dat record maakt de combinatie van omstandigheden en aanhoudende druk op de retail- en restaurantsector ons iets voorzichtiger richting het vierde kwartaal”, aldus cfo Scott Maw.

De Teavana-winkels zijn met name gevestigd in de Amerikaanse malls, die al langer onder druk staan. Pogingen om de prestaties van de winkels te verbeteren, onder meer door ze in een nieuw jasje te steken, hebben volgens Starbucks te weinig opgeleverd. De 3300 medewerkers van de theewinkels kunnen solliciteren op andere functies binnen het koffieconcern. Teavana blijft wel als merk verkocht worden in de reguliere vestigingen.

Starbucks maakt verder bekend zijn joint-venturepartners in China voor 1,3 miljard dollar te hebben uitgekocht. Daarmee krijgt het alle 2800 winkels in het land in eigen handen. Het betekent naar eigen zeggen de grootste overname ooit voor Starbucks.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!