Leen Bakker in de fout met kortingen

Leen Bakker in de fout met kortingen

Leen Bakker heeft vrijdagavond producten tegen hoge kortingen of juist hoge prijzen aangeboden in zijn webshop. De woonwinkelketen zegt tegenover RTL Nieuws dat er sprake was van een technische fout en dat de koop niet doorgaat.

Leen Bakker verkocht vrijdag een hoogslaper voor 99.999 euro, terwijl een ander type juist met 92 procent werd aangeboden. De prijs zakte daardoor van 319 naar 24 euro. Leen Bakker was volgens een woordvoerder van plan om twintig tot vijftig procent korting te geven op matrassen. “Omdat deze hoogslapers ook een matras bevatten, stapelde het systeem om een nog onverklaarbare reden korting op korting.” Waarom andere hoogslapers opeens 99.999 euro kostten, is eveneens onduidelijk.

Klanten die artikelen met een hoge korting hebben aangeschaft hebben een e-mail gekregen waarin Leen Bakker zijn excuses maakt voor de fout. De retailer denkt nog na over een goedmakertje voor gedupeerde klanten.

Juridisch adviseur Chizki Loonstein van bureau Aliter Melius laat het er niet bij zitten en sommeert de winkelketen de overeenkomst na te komen. Hij stelt dat consumenten niet konden weten dat het om een fout ging, omdat Leen Bakker vaker stunt met extreme kortingen.

Leen Bakker, dat onlangs door Blokker Holding werd verkocht aan Gilde Equity Management, is niet de eerste retailer die per ongeluk hoge kortingen weggeeft. Zo zette Philips eind vorig jaar nog een streep door orders waar klanten 75 euro korting op kregen, in plaats van de bedoelde 7,50 euro. Het concern maakte gebruik van het Otto-arrest uit 2008. Destijds hoefde het thuiswinkelbedrijf televisies die voor 99 euro waren verkocht niet te leveren, omdat consumenten konden weten dat het om een vergissing ging.
 

Reacties 1


John Sanders 31 jul, 13:37

Wat een flauwekul verhaal van deze " juridisch adviseur". Elk weldenkend mens kan nagaan dat dit te mooi is om waar te zijn. Als het om een aanbieding van 319 voor 249 zou gaan is het aannemelijk. Ben benieuwd of deze adviseur ook zich druk maakt over de mensen die 99999 euro moeten hebben betalen voor een hoogslaper.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!