Consumenten slepen Leen Bakker voor de rechter

Consumenten slepen Leen Bakker voor de rechter

Ruim duizend consumenten spannen een kort geding aan tegen Leen Bakker om hun hoogslaper alsnog geleverd te krijgen. Een gesprek tussen de woonwinkelketen en het juridische adviesbureau Aliter Melius heeft niets opgeleverd.

Leen Bakker bood vorige week even hoogslapers voor 24 euro aan, maar heeft alle bestellingen geannuleerd. “Het is wat ons betreft duidelijk dat er bij deze kortingen en prijzen van deze bedden sprake was van een kennelijke vergissing aan onze kant”, aldus de retailer. De klanten kregen als goedmaker een korting van veertig procent op een hoogslaper naar keuze.

Aliter Melius liet het daar echter niet bij zitten en zegt dat meer dan duizend gedupeerden zich bij het bureau hebben gemeld. Het kwam volgens een woordvoerder donderdag niet tot een inhoudelijk gesprek met Leen Bakker, omdat de retailer vooraf een aantal voorwaarden zou hebben gesteld. “Ze stelden onder meer de voorwaarde dat we over het gesprek niet met de media zouden communiceren”, aldus de zegsman tegenover het ANP.

Wanneer het kort geding dient is nog niet bekend. Leen Bakker, dat onlangs door Blokker Holding werd verkocht aan Gilde Equity Management, is niet de eerste retailer die per ongeluk hoge kortingen weggeeft. Zo zette Philips eind vorig jaar nog een streep door orders waar klanten 75 euro korting op kregen, in plaats van de bedoelde 7,50 euro. Het concern maakte gebruik van het Otto-arrest uit 2008. Destijds hoefde het thuiswinkelbedrijf televisies die voor 99 euro waren verkocht niet te leveren, omdat consumenten konden weten dat het om een vergissing ging.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!