Prijzen liggen 1,3 procent hoger dan vorig jaar

Prijzen liggen 1,3 procent hoger dan vorig jaar

Consumenten betaalden in juli 1,3 procent meer voor goederen en diensten dan dezelfde maand in 2016. Kleding en schoeisel zijn echter opnieuw iets goedkoper, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

De stijging van de consumentenprijzen was in juli hoger dan in juni, toen de stijging op 1,1 procent uitkwam. Dat komt vooral door de prijsontwikkeling van vakanties: zowel vliegtickets als pakketreizen naar het buitenland en een bungalowpark in eigen land waren in juli duurder dan een jaar eerder. Ook de prijsontwikkeling van aardgas had een opwaarts effect op de ontwikkeling van de consumentenprijzen.

Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken waren vorige maand 0,38 procent duurder dan een jaar eerder. De prijs van kleding en schoeisel liep juist met 0,1 procent terug. In juni werd ook al een daling van 0,11 procent waargenomen.

De consumentenprijzen stijgen in Nederland voor het eerst in ruim een jaar harder dan in de eurozone. De prijsstijging volgens de Europees geharmoniseerde prijsindex kwam in ons land uit op anderhalf procent, tegenover een procent in juni. In de eurozone bleef de stijging stabiel op 1,3 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!